Tætning & spartel

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores udvalg af spartelmasse, fugemasse og lim

I forbindelse med gør-det-selv-projekter skal du ofte bruge spartelmasse, fugemasse og lim. Det kan være, at du skal spartle en væg, eller at du skal udfylde huller i væg eller loft, hvor spartelmasse er nødvendigt. Muligvis skal du også fuge en dør eller et vindue, så det er helt tæt, og så der ikke kommer fugt eller kold luft ind i hjemmet – her kan du bruge fugemasse. Derudover kan du finde lim i vores sortiment, der er godt at have, hvis du skal lime byggematerialer sammen, eller hvis du bare skal bruge lidt lim til et hobbyprojekt.

Du kan læse mere om de forskellige typer af produkter herunder. Når du har fundet det produkt, som du gerne vil have, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille produktet til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. Derudover kan du også bestille produktet til levering til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke leveringsmuligheder du har. Du er naturligvis også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter til gør-det-selv-arbejdet.

Hvor kan du bruge fugemasse?

Du kan bruge fugemasse mange steder i hjemmet – både uden- og indendørs. Fugemasse bruges især i forbindelse med lægning af fliser indendørs. Skal du f.eks. montere fliser på badeværelset, skal du bruge fugemasse til arbejdet, når der skal fuges mellem fliserne. Samtidig kan du bruge fugemasse langs vinduer og døre, da der kan være små åbninger her, hvor der kan komme kold luft og fugt ind. Det sikrer derfor et bedre indeklima og mere varme indendørs, hvis du husker at fuge grundigt rundt om vinduer og døre. Hos Silvan kan du finde flere forskellige fugemasser.

Fugemasse findes i flere forskellige varianter. En variant er akrylfugemasse. Fordelen ved akrylfugemasse er, at den er overmalbar, så den er god at bruge de steder, hvor der skal males. Skal du fuge fliser eller andet i vådrum, er det en silikonefugemasse, der er det oplagte valg. En silikonefuge er ikke overmalbar, så hvis du skal genopfriske en fuge, der er lidt slidt, kan du bruge en fugepen. En tredje form for tætningsmasse, som du kan finde hos Silvan, er isoleringsskum. Isoleringsskum er en lidt anderledes form for tætningsmasse, da den udvider sig væsentligt mere end andre former for tætningsmasse. Den bruges særligt, når vinduer eller døre skal monteres.

Hvilken spartelmasse skal du vælge?

Spartelmasse er brugbart til flere opgaver. Typisk bruges spartelmasse til at udfylde huller i vægge og lofter, hvor der kan have været søm eller skruer. Har du en væg, der skal forberedes til tapetsering eller maling, er det også oplagt at påføre spartelmasse før. Malingen og tapetet vil nemlig sidde væsentligt bedre fast, hvis der er spartlet før. Når du skal påføre spartelmasse, skal du huske at have spartler med, hvis du ikke har en i forvejen. Spartler har vi også et stort udvalg af, så du bør kunne finde det produkt, der passer til dit projekt.

Hos Silvan finder du spartelmasser som gulvspartel, vægspartel, rullespartel og vådrumsspartel. Som det nok fremgår af navnet, skal en gulvspartel bruge til spartling af gulve. En vægspartel er en god spartelmasse til generel spartling af en væg. I tilfælde af at du skal fuldspartle en væg, er det dog en rullespartel, som du skal have fat i. I et vådrum skal du have en speciel vådrumsspartel, da en almindelig spartelmasse ikke kan holde til fugten i rummet. Spartelmasser findes enten som færdigblandede masser, der er direkte klar til brug, eller som pulver, der skal blandes før brug.

Sådan finder du den rette lim

Lim kan både bruges til større gør-det-selv-projekter og til små, hyggelige hobbyprojekter. Derfor kan du også finde et bredt sortiment af lim hos os. Lim adskiller sig fra hinanden i forhold til faktorer som styrke, hærdetid, struktur og mængde. Det betyder, at du altid skal tage udgangspunkt i dit konkrete projekt, før du vælger en lim. Er det primært DIY-projekter, hvor du skal lime – det kan være at lime pynt og glimmer fast til papir eller andet – kan du se i vores udvalg af limpistoler. Lim fra en limpistol er varmt og dermed meget fleksibelt og formbart.

I vores sortiment har vi lim som montagelim, kontaktlim, limstift, trælim og superlim. Hvis du skal bruge en lim til at sammensætte træ, er det trælim, som du skal vælge. Vi har trælim til både inden- og udendørs. Materialer som plastik kan godt være sværere at finde den rette lim til. Dog kan lim som superlim ofte anvendes til plastikmaterialer. Fordelen ved superlim er, at det har en hurtig hærdetid, og at det er meget stærkt. Skal du bare bruge en lim til at sammenføje papir eller pap, er det en limstift, der er den bedste limtype.