Batterier

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find batterier til mange formål hos Silvan

Batterier er nødvendige i utroligt mange produkter, som du bruger i hverdagen. Det kan være fjernbetjeningen, computermusen, lommelygter, alarmer og meget andet. Derfor er det altid en god idé at have et godt udvalg af batterier derhjemme, så du altid har nogle i reserve, hvis produkterne skulle løbe tør for strøm. Der findes ikke noget mere frustrerende, end hvis cykellygten eller fjernbetjening mangler strøm på batterierne, og du derfor ikke kan bruge dem. Da batterier findes i flere forskellige typer, bør du have et bredt udvalg af dem – du kan læse mere om batterityperne herunder, og hvad der kendetegner dem.

Batterier findes i to overordnede typer – engangsbatterier og genopladelige batterier. Der er flere fordele ved at vælge genopladelige batterier frem for engangsbatterier. Først og fremmest kan du bruge genopladelige batterier adskillige gange – nogle genopladelige batterier kan genoplades helt op til 1.000 gange. Desuden er det en fordel for miljøet, at du bruger så få batterier som muligt. Hvis du køber genopladelige batterier, skal du huske at tilkøbe en batterioplader, der passer til batteritypen. Har du elværktøj og havemaskiner, der skal have et nyt batteri, kan du se i vores udvalg af batterier og opladere til elværktøj og havemaskiner.

Hvilke batterier skal du vælge?

Som du nok allerede kender det fra dine elektroniske apparater, er der adskillige varianter af batterier. Der er både de helt små knapcellebatterier og de store 9 volts-batterier. Før du skal vælge et batteri, skal du huske lige at sætte dig ind i, hvilken batteritype apparatet bruger. Det er nemlig ret irriterende at opdage, at du har købt de forkerte batterier, når du kommer hjem. Hos Silvan forhandler vi batterier som AAA-batterier, AA-batterier, C-batterier, D-batterier, 9 volts-batterier og knapcellebatterier, så du skulle gerne kunne finde det rette batteri til din enhed hos Silvan. Du kan læse mere om de forskellige typer af batterier herunder.

AAA-batterier

AAA-batterier er en af de meste anvendte batterityper. De bruges i f.eks. fjernbetjeninger, ure, lommelygter og flere andre produkter. De er mindre end AA-batterier, som er en anden populær batteritype. Vi forhandler flere forskellige typer af AAA-batterier – både engangsbatterier og genopladelige batterier. Hvis du vil kende til batteriets kapacitet, er det mAh, som du skal holde øje med. Især hvis du har nogle enheder, der kræver meget strøm, bør du vælge et batteri med høj mAh. AAA-batterier findes både som alkaline- og litiumbatterier. Sørg for at opbevare AAA-batterier et tørt sted, hvor der ikke bliver for varmt.

AA-batterier

AA-batterier er ligesom AAA-batterier en af de meste populære batterityper. Den bruges også i nogenlunde de samme apparater som AAA-batterier, altså fjernbetjeninger, cykellygter, computermus samt adskillige andre produkter. AA-batterier er dog en del større end AAA-batterier, hvilket gør, at det har en større batterikapacitet – det vil sige, at de kan holde strøm i længere tid. Det er mAh, der indikerer, hvor stor batterikapaciteten er. AA-batterier findes både i engangsbatterier og som genopladelige batterier. Du kan finde engangsbatterier i store pakker med helt op til 40 batterier, så du ikke sådan lige løber tør for batterier.

C-batterier

C-batterier er et noget større batteri end både AAA- og AA-batterier, og de er heller ikke helt så almindelige som AA og AAA. Deres størrelse gør, at de ofte bruges i mere strømslugende enheder, da de har en stor strømkapacitet. Det kan f.eks. være store lommelygter, radioer, keyboards og legetøj. Nogle af C-batterierne i vores sortiment har en batterikapacitet på op til 3000 mAh. C-batterier findes både som genopladelige batterier og engangsbatterier. Typisk kommer C-batterier i pakker med to batterier, og vi forhandler dem fra flere forskellige mærker. Læs mere om batterikapacitet og meget andet under det enkelte produkt.

D-batterier

D-batterier er en anelse større end C-batterier. Ligesom med C-batterier er D-batterier en batteritype, der anvendes mere sjældent end AAA- og AA-batterier. Dog er D-batterier rigtigt gode og normalt nødvendige, hvis du skal have batterier til apparater med stor strømforsyning – det er bl.a. keyboards, legetøj og radioer. De kan have en kapacitet på op til 3.000 mAh, og de har ofte en lang levetid. D-batterier findes også som både engangs- og genopladelige batterier. Vi har dem fra flere forskellige mærker, og typisk er de i pakker med to batterier. Under de enkelte produkter kan du læse mere om de konkrete D-batterier.

9 volts-batterier

9 volts-batterier er en lidt anderledes type batterier end de andre. Eksempelvis er 9 volts-batterier – der også kaldes E-batterier – firkantede, men de fleste andre batterier typisk er runde. De skal også tilsluttes med en ledning på toppen af batteriet. Årsagen til, at de kaldes 9 volts-batterier, er ganske enkelt, at de har ni volt i sig. Du kan vælge imellem engangs- og genopladelige 9 volts-batterier. Typisk vil du opleve, at 9 volts-batterier skal bruges i bl.a. røgalarmer, radioer og vægure. Du kan læse mere om den enkelte typer af 9 volts-batterier under det enkelte produkt, så du kan finde den helt rigtige type af batteri.

Knapcellebatterier

Knapcellebatterier er de helt små batterier, som passer til mindre elektriske apparater. Eksempler på disse apparater er fjernbetjeninger, ure, køkkenudstyr og lommeregnere. Du kan kende knapcellebatterier på, at de er runde og flade. Knapcellebatterier findes i adskillige størrelser, så det er vigtigt, at du i forvejen undersøger, hvilket knapcellebatteri du præcist skal have. I modsætning til de fleste andre batterier er knapcellebatterier kun sjældent genopladelige, så du kan kun bruge dem en gang. Det er muligt at finde knapcellebatterier som enten alkaline- eller litiumbatterier. Du kan vælge knapcellebatterier i pakker med bare et enkelt batteri eller med flere batterier.

Sådan bortskaffer du batterier

Batterier skal du aldrig smide ud med det almindelige affald. De skal nemlig deponeres i en helt særlig beholder for batteriaffald. Uanset om det er genopladelige eller engangsbatterier, skal de i den særlige genbrugsbeholder for batterier. Årsagen til dette er, at batterier har unikke stoffer, der er værdifulde at genbruge. Derudover kan der være skadelige stoffer i batterier, der hverken skal ud i naturen eller forbrændes. For at du bedre kan holde styre på de batterier, som skal smides ud, kan du have en genbrugsbeholder til dem i hjemmet. Det kan du finde i vores sortiment af affaldssortering.

En af de store fordele ved genopladelige batterier er netop, at de er bedre for miljøet, da de kan genbruges så mange gange. Du slipper også for både at bruge tid og plads på at skulle deponere batterierne i særskilte affaldsbeholdere, hvis du vælger genopladelige batterier. Hvis du har små børn eller kæledyr, skal du tænke over, hvor du smider de brugte batterier ud, så de ikke er umiddelbart tilgængelig for dem. Du kan undersøge, hvor du kan deponere batterier, hvis du ikke umiddelbart kan finde et sted i nærheden af der, hvor du bor.