Varmepumper

6 Produkter

Plus, Varmepumpeskjuler, sort

  • Fungicidbehandlet og grundmalet fyr/gran

  • FSC®-mærket

  • Beskytter og skjuler varmepumpen

  • B: 95,5 cm x D: 51,5 cm x H: 57/70 cm

1.269,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Plus, Varmepumpeskjuler, natur

  • Trykimprægneret fyr/gran

  • FSC®-mærket

  • Beskytter og skjuler varmepumpen

  • B: 95,5 cm x D: 51,5 cm x H: 57/70 cm

908,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Toyotomi, Varmepumpe inkl. Wifi, TRN/TRG-2128ZR, 60 m²

  • Luft-til-luft-varmepumpe – med Wifi-styring

  • Til rum op til 60 m²

  • Energiklasse for varme/køl: A+/A++

  • Kræver KMO-autorisation at montere

5.149,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Toyotomi, Varmepumpe inkl. Wifi, TRN/TRG-2156ZR, 110 m²

  • Luft-til-luft-varmepumpe – med Wifi-styring

  • Til rum op til 110 m²

  • Energiklasse for varme/køl: A+/A++

  • Kræver KMO-autorisation at montere

8.349,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Toyotomi, Varmepumpe inkl. Wifi, TRN/TRG-2135ZR, 80 m²

  • Luft-til-luft-varmepumpe – med Wifi-styring

  • Til rum op til 80 m²

  • Energiklasse for varme/køl: A+/A++

  • Kræver KMO-autorisation at montere

5.749,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Plus, Varmepumpeskjuler, hvid

  • Fungicidbehandlet og grundmalet fyr/gran

  • FSC®-mærket

  • Beskytter og skjuler varmepumpen

  • B: 95,5 cm x D: 51,5 cm x H: 57/70 cm

1.269,95

Levering tilgængeligt

Kan bestilles i butik

Hvorfor skal du vælge en varmepumpe til opvarmning?

En varmepumpe er en miljøvenlig og energieffektiv løsning til opvarmning, der er nem og billig at installere. Især hvis du bruger el til at varme op med, vil du opleve, at din elregning vil falde betragteligt med en varmepumpe. Det kan være, at du har et sommerhus, kolonihavehus eller anneks, hvor du primært bruger brændeovne, elradiatorer eller varmeblæsere til opvarmning. Her vil du hurtigt kunne få en både billigere og mere behagelig opvarmning med en varmepumpe. Sammenlignet med en elradiator bruger en varmepumpe nemlig helt op til 75 % mindre energi. Desuden er du også fri for bøvlet med at tænde brænde op, som du kan opleve med en brændeovn.

En moderne varmepumpe har også mange funktioner, så du kan opvarme din bolig på en smart måde. Bl.a. har de nyeste varmepumper mulighed for at blive justeret gennem en app, så du kan styre den på afstand med din mobil. Derudover er der en fjernbetjening med, som du kan kontrollere varmepumpen med. Der findes også andre funktioner, såsom at du kan indstille varmepumpen til at varme et sommerhus eller kolonihavehus op til 8-10 grader, når du ikke er der, og der er frostgrader. Samtidig kan du bruge varmepumper til at køle ned om sommeren, hvis du er så heldig, at den har sådan en funktion.

Fordele ved en varmepumpe

  • Ret billig og nem at installere
  • Energieffektiv og miljøvenlig opvarmning (så længe strømmen kommer fra bæredygtige kilder)
  • Luft til luft-varmepumpe kræver ikke installation af radiatorer
  • Skaber en god luftcirkulation i boligen, hvilket er godt for indeklimaet og allergikere
  • Nogle af varmepumperne kan også bruges til at køle ned om sommeren
  • Kan skabe frostsikring af sommerhuse og kolonihavehuse om vinteren

Hvordan virker en luft til luft-varmepumpe?

Populært sagt fungerer en luft til luft-varmepumpe som et omvendt køleskab. Det betyder, at den trækker varmen ud af luften udendørs, og denne varme bruger den til at varme huset op indvendigt. En luft til luft-varmepumpe har en udvendig del, som trækker varmen ud af luften, og en indvendig del, som spreder varmen ind i boligen. Selve udseendet på varmepumper kan godt minde om de airconditionanlæg, som du måske kender fra ferier i Sydeuropa. Luft til luft-varmepumper bruger el til at trække varme ud af luften udendørs, da det er en kompressor, der står for hele processen.

Grunden til at en varmepumpe er så energieffektiv er, at den er utroligt god til at lave varmen i luften om til varm luft indenfor. For at finde en så effektiv varmepumpe som muligt skal du holde øje med den såkaldte SCOP-værdi. SCOP-værdien måler virkningsgraden i varmepumpen – altså hvor god den er til at omdanne 1 kW til varmeenergi. Hvis en varmepumpe har en SCOP-værdi på 4, så betyder det, at den producerer 4 kW varme pr. 1 kW, som den selv forbruger. SCOP-værdien skal helst være et sted ml. 4-5, altså at den omdanner 1 kW til 4-5 kW varme.

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Der er overordnet 3 typer af varmepumper: jordvarme, luft til vand og luft til luft. Har du en helårsbolig, hvor du har behov for en primær varmekilde året rundt, er det enten jordvarme eller luft til vand-varmepumpen, du skal have fat i. En luft til luft-varmepumpe, som er den version, vi forhandler i Silvan, er en helt oplagt varmkilde i sommerhuset og andre steder, hvor du ikke bor hele året. Du kan også bruge den som supplerende varmekilde i en helårsbolig. En af ulemperne ved at bruge en luft til luft-varmepumpe er, at den ikke varmer vandet op. Derfor skal du have fat i en vandvarmer, hvis du også vil opvarme vandet.

Ellers bør du holde øje med SCOP-værdien på varmepumperne, der blev nævnt i forrige afsnit. Du kan også med fordel se på energimærkningen, så du får en så energivenlig varmepumpe som muligt. Noget andet, du skal være opmærksom på, er lydniveauet fra varmepumpen – både fra de indvendige og udvendige dele. Derudover kan du gå efter funktioner som køl, frostsikring og app-styring. Du bør også vælge en stor nok varmepumpe, så den kan varme hele din bolig op. Du kan se på det enkelte produkt, hvor stort et areal det kan varme op. En luft til luft-varmepumpe kan normalt varme et areal på 50-110 m2 op.

Montering af en varmepumpe

Det er et mindre projekt at montere en luft til luft-varmepumpe sammenlignet end en luft til vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Dog kan du ikke selv sørge for montering, men i stedet skal en KMO-autoriseret montør stå for at sætte den op. Årsagen til dette er, at der er fluorholdige drivhusgasser i varmepumpen, der kan give en unødvendig miljøbelastning. Under den enkelte varmepumpe kan du finde en bestillingsblanket til en KMO-autoriseret montør, som så vil sørge for monteringen af varmepumpen efter bestilling. I denne bestillingsblanket vil de forskellige vilkår og priser blive oplyst. Husk evt. også at melde en ny varmepumpe til forsikringen og BBR-registret.

Fra de udvendige dele af varmepumpen kan der godt komme en anelse larm. Derfor bør du placere varmepumpen væk fra soveværelset, så du ikke får forstyrret nattesøvnen af dens lyde. Desuden er det en god idé at placere den et stykke fra terrassen, så dens lyde og udseende ikke er en gene for opholdet udenfor. Naboerne bør du også tænke på, så de ikke kommer til at blive generet af lydene fra varmepumpen i løbet af dagen. Indendørs skal varmepumpen placeres, så den spreder varmen nedad, da det giver den mest behagelige opvarmning af rummet.

En varmepumpeskjuler giver en flot finish

Det er de færreste, der synes godt om udseendet på varmepumper. De kan godt ligne nogle industrielle kølere, og de pynter ikke ligefrem på husets design. Dog skal det ikke være udseendet på varmepumperne, der skal holde dig fra at investere i dem, da du kan købe en varmepumpeskjuler hos Silvan. På denne måde kan du skjule varmepumpen bag en flot kasse i enten træ eller aluminium. Du kan finde varmepumpeskjulerne i forskellige design og farver, så du kan tilpasse dem til husets arkitektur. Fordelen ved en varmepumpeskjuler er også, at du kan beskytte varmepumpen imod vind og vejr.

En anden fordel ved varmepumpeskjulere er, at de kan lydisolere, så der ikke kommer så meget larm fra maskinen udenfor. Vores varmepumpeskjulere i træ kommer i øvrigt i trykimprægneret træ, der kan holde til at stå udendørs i det danske klima. Dog kan det stadig godt være en god idé at give træet en behandling, så det kan holde i endnu længere tid. Vi har dem i træ, der er malet sort og hvidt, ligesom vi har dem i træ uden maling. Træet er FSC-markeret, hvilket betyder, at det er fremstillet miljøvenligt og med ansvarlig skovdrift. Under de enkelte produkter kan du se størrelsen på skjulerne, så du kan finde en, som passer til din varmepumpe.