Hvordan opsætter du et havehegn?
Hvad skal du være opmærksom på, når du opsætter et havehegn?
Selvom det kan være fristende at opsætte et kæmpe hegn for at undgå nysgerrige blikke fra forbipasserende, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. For du kan selv komme til at være den irriterende nabo, hvis du ikke opmærksom på reglerne vedrørende opsætning af eget hegn. Og vi kan allerede afsløre, at det ikke kun handler om højden. Derfor har vi samlet generelle retningslinjer og regler. Bemærk, at der kan være særlige regler, der hvor du bor. Er du i tvivl, bør du altid undersøge, hvilke regler der gælder for netop din grund. Det kan nemlig blive en dyr affære, hvis du ikke overholder de gældende regler.
Der er både regler for eget hegn og fælleshegn.
Et hegn defineres som eget, når:
-
Hegnet står på egen grund
-
Står langs skellet (dog ikke på skellinjen)
-
Hegnet ikke står længere væk end 1,75 m væk fra skellet
Et fælleshegn defineres som:
-
Hegnet står på skellinjen
-
Er du/I tvivl, kan en landinspektør fastlægge skellet
Hvor højt må et havehegn være?
Eget hegn: Eget hegn der står op til 1,75 m fra skellet, må være samme højde, som fælleshegnet plus afstanden fra fælleshegnet til dit eget hegn. Det vil altså sige højden på fælles hegn + afstanden fra fælleshegn = højden på dit eget hegn.Fælleshegn: I udgangspunkter må du og naboen selv finde frem til en aftale på højden. Hvis I ikke når til enighed, bør I går ud fra, at højden på hegnet skal være mellem 1,80-2 m højt. I kan også få hegnssynet til at beslutte det for jer.
-
Hvad er hegnssynet?
Hegnssynets formål er at mægle imellem dig og din nabo. Hvis I ikke når til enighed vedrørende hegnet, vil hegnssynet tage en gældende beslutning for jer. Det koster omkring 2000 kr. at få et syn, og regningen vil gå til den part, afgørelsen går imod - eller delt imellem jer begge, hvis I bliver enige. Det kan derfor godt betale sig at finde frem til en løsning udenom hegnssynet.