Hvilken kulgrill skal du vælge?
Når det kommer til at vælge kulgrill, kan det rigtige valg variere meget efter dit behov. Der er alt fra en engangsgrill til den store firkantede kulgrill. En engangsgrill er smart, hvis du skal på stranden eller parken. Husk at anvende engangsgrillen med omtanke, når du bruger den på offentlige steder. Sandet under en engangsgrill bliver brandvarmt, så prøv at hæve grillen over sandet eller køl sandet ned med vand, når du er færdig med at grille. Undgå også at efterlade brændte mærker på græsplæner, når du vil grille i en offentlig park eller på en campingplads. I den anledning kan du købe en lille picnicgrill. Du kan også nemt tage en picnicgrill med på græsset eller til stranden. Her er det også vigtigt, at den er hævet over overfladen, så du ikke brænder underlaget. Generelt er det en hyggelig og god løsning, når du er på farten.
Du kan også bruge en picnicgrill derhjemme, men der er andre muligheder, som nok dækker bedre for dit behov. Den klassiske kuglegrill er en god løsning, når du skal have grillaften derhjemme. De findes i forskellige størrelser, så du kan sandsynligvis også finde en, der passer til dine planer. Mange har en mindre og en større grill til at stå derhjemme. Er det bare til dig og et par venner eller din lille familie, kan du vælge at bruge mindre kuglegrill. Hvis du regner med at grille for en større gruppe venner og familie, kan du bruge en større version. Du kan også vælge en god gammeldags boxgrill, som er perfekt til en åben BBQ, hvor I tilbereder og spiser, efterhånden som maden bliver færdig.
Sådan griller du med kul
Tålmodighed er en dyd, når du skal lave mad i dit udekøkken. Når du griller med kul, tager det helt naturligt noget tid. Når du skal tænde op i kullene, skal du nemlig typisk vente minimum 15 minutter på at få ild i dine kul eller briketter – og det er med en grillstarter. Men det giver dig naturligvis tid til at forberede tilbehøret, dække bord og hvad der ellers skal klares, inden I er klar til at spise. Om du skal vælge kul eller briketter afhænger af, hvad du skal tilberede. Kul brænder nemlig hurtigere end briketter, så hvis du skal langtidstilberede noget, er det bedst med briketter. Det er bedst at bruge en grillstarter, når du skal varme kul.
For at tænde op i en grillstarter starter du med at fylde den med kul eller briketter. Derefter tænder du den op med optændingsblokke eller papir i bunden under kullene. Som oftest er der en bund i starteren, som holder briketterne, og herunder kan du lægge f.eks. en optændingsblok. Du kan også vælge at lægge lidt papir eller optændingsblokke mellem kullene for bedre at få ild i det. Når dine kul eller briketter er hvidglødende, er de klar til at blive hældt på. Det er dog en god idé at vente et par minutter, før du begynder at lægge din mad over varmen. Så er du sikker på, at dine kul er helt gennemvarmede.
Sådan skab du dit eget udekøkken med en kulgrill
Skal du købe din første kulgrill? Eller er du bare på udkig efter en ny? Så finder du den helt rigtige i Silvan. Vi tilbyder nemlig et bredt sortiment af både kulgrill, grilludstyr og optænding. Er du i tvivl om, hvilken model du skal vælge? Så står vi naturligvis klar til at hjælpe og vejlede dig til det rigtige valg. Tag et kig rundt på siden og find alt, hvad du skal bruge af briketter og udstyr til din grill – eller find måske din helt nye kulgrill herunder. Du kan også besøge en af vores mange butikker, hvor du kan se flere af vores grills udstillet.
Før du vælger en kulgrill, er det vigtigt at orientere dig omkring reglerne i dit boligområde. Hvis du bor i eget hus, er det sædvanligvis ikke noget, du skal bekymre dig om. Bor du til gengæld i lejlighed eller anden lejebolig, kan der være nogle regler, som gør, at du ikke må bruge en kulgrill. I nogle tilfælde må du i stedet bruge en gasgrill eller en elgrill. Det vil som regel stå i din kontrakt eller husorden, og det er ofte pga. sikkerhedsmæssige årsager, eller fordi røgen fra en kulgrill kan være generende for naboer. Hvis du gerne må have en kulgrill, kan det helt klart anbefales, da du kan lave noget rigtig godt grillmad på den.
Optændingsblokke, briketter og kul til din kulgrill
I Silvan finder du også det rigtige indhold til din kulgrill i form af kul, grillbriketter og optændingsblokke. Du kan finde både kul og briketter, som er FSC-certificerede. Det betyder, at træet kommer fra et kontrolleret skovbrug og er derfor ofte en mere bæredygtig løsning. Der er et stadigt stigende fokus på bæredygtighed, og vi ser heldigvis mange flere skove og produkter, der bliver FSC-certificerede. Du kan altid bruge optændingsblokke til at starte din kulgrill. Det er faktisk farligt at bruge avispapir og tændvæske, fordi det kan skabe brandfarlige, flyvende gløder.
Grillkul giver hurtigt en høj varme efter ca. et kvarter. Grillkul er godt til at grille bøffer, fileter og pølser, og så giver det en ekstra smag til kødet. Den smag, du får ved at bruge trækul, er også grunden til, at mange foretrækker at bruge en kulgrill. Trækul efterlader ikke så meget aske som briketter, og det er generelt billigere pr. kilogram. Grillbriketter giver en mere langtidsvarende og stabil varme. Du kan også bruge dem til bøffer og pølser, men de er rigtig gode til et større stykke kød, som skal have længere tid. Det tager ca. en halv time at få gang i grillbriketterne, så det er også en mere langvarig proces. Briketter er mere kompakte end kul og efterlader mere aske, når du er færdig med at grille.