Flytning

Udlejningsmaskiner

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Tilbehør

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Hvad får du brug for, når du skal flytte ind?

Skal du snart flytte i hus eller i et nyt lejemål? Så kan det være en god idé at skabe et overblik over hvad du skal huske at have med og anskaffe. Du kan med fordel bruge en flytte-tjekliste så du på en let og overskuelig måde kan holde overblik. På den måde kan du tjekke af ved, hvad du har, hvad du mangler, og hvad du måske ikke havde tænkt på. Det er som udgangspunkt en god idé at have de basale værktøjer med som eksempelvis boremaskine, skruetrækkere, nøgler, hammer, skruer, søm osv. Derudover får du også brug vaterpas, så du sikrer alt bliver monteret lige. Du vil sandsynligvis også få brug for en stige, når du skal opsætte lamper og lignende.

Når du skal flytte, er der helt sikkert mange kasser og genstande at flytte rundt på. Husk at skåne din krop så meget som muligt. Du kan eksempelvis bruge en sækkevogn eller trappesækkevogn til at slæbe ting over trin og op på trapper. Alt efter hvilken type bolig du flytter ind i, kan der være forskellige projekter at gå i gang med. Er du flyttet i hus kan det være nødvendigt med en klargøring til ny maling eller tapetsering. Du kan eksempelvis få brug for en tapetafdæmper til at fjerne gammelt tapet fra væggene. Derudover skal du nok også i gang med spartling og fugning. Skal du hænge ting op på en betonvæg, skal du have fat i en borehammer.

Hvad får du brug for, når du skal flytte ud?

Når du skal flytte ud, er der også nogle få projekter at gå i gang med. Bor du i lejemål, er det en god idé at gå kontrakten igennem for at hvad der forventes af dig ved udflytning. Som regel skal du selv fjerne skruer, søm og rawlplugs samt dække hullerne med eksempelvis polyfilla. Det kan også være du selv skal male. I så fald, er det vigtigt at du får flyttet dine ting ud i god tid, så du kan male, og malingen kan nå at tørre, inden du skal aflevere nøglerne. Flytter du fra huset, er det også god stil at fjerne søm og skruer fra væggene. Derudover kan det være nødvendigt at anskaffe eller leje en gulvsliber, hvis gulvet er medtaget efter almindeligt slid.

Uanset om du flytter fra lejemål eller hus, får du helt sikkert brug for flyttekasser og tilbehør til nedpakningen. Det er en god idé at bruge tid på at være systematisk i din nedpakning. Det vil nemlig gøre udpakningen meget lettere for dig. Sørg for at du ikke fylder for meget i kasserne. På den måde bliver det mere skånsomt for din krop, når flyttekasser og større genstande skal flyttes frem og tilbage. Du kan også med fordel benytte sækkevognene til at hjælpe dig. Husk at du hos Silvan har mulighed for at leje mange forskellige værktøjer og maskiner, du kan bruge i forbindelse med flytningen. Du har også mulighed for at leje trailere og el-ladcykler. Her kan du booke dem på forhånd, så du ved, at der en ledig på flytningsdagen.

Sådan passer du på dit depositum

Uanset hvilken boligform du bor i, er det altid en god idé at passe godt på dit hjem. Men bor du i lejlighed har du helt sikkert større interesse i at behandle din lejemål ordentligt. Det kan nemlig koste dig meget af dit depositum, hvis der eksempelvis er store skader på dit gulv eller vægge. Du kan nok ikke undgå at der trækkes lidt af depositum pga. almindelig slitage. Men du har altså mulighed for at minimere skader og slitage ved at følge simple råd. Husk altid at dokumentere eventuelle slid og skader lige når du flytter ind. På den måde undgår du at hæfte for noget, der er forsaget af tidligere lejere.

Sørg for at passe godt på gulvet. Mange lejemål får en tur med gulvsliberen inden næste indflytning, men du kan mindske ridser, mærker og fordybninger i gulvet. Brug filtpuder/filtsko og tæpper hvor du kan. Især de tunge møbler og stole er nogle af de store syndere. Har du planter på gulvet, skal du passe på, at gulvet ikke får fugt eller vandskade. Sørg for at undersøge hvilket materiale væggene er lavet af, før du begynder at bore og-/eller hænger ting op på væggen. Husk at lufte ud hver dag, så du bevarer et godt indeklima. På den måde kan du undgå fugt, skimmelsvamp og lugt. Derudover er jævnlig rengøring af lejemålet et must - afkalk, skrub, og fjern pletter.

Sådan sliber du din bordplade med en rystepudser

Du behøver ikke at købe nye møbler, selvom du skal flytte. Oftest kan et kedeligt møbel sagtens blive pænt igen. Det kan være den bare skal have en gang maling for at få et ny look, hvis det for eksempelvis er et træbord, kan det gøre godt med et lag olie. Men efter mange års brug, kan der dog være brug for at bordpladen skal slibes. Det kan du bruge en rystepudser til, og har du ikke en selv, kan du leje en rystepudser igennem Silvan. Du skal bruge sandpapir (i korn 80, 120 eller 240), som passer til maskinen. Det er en god idé at anvende sikkerhedsbriller, støvmaske og høreværn til projektet. Derudover skal du anskaffe træolie beregnet til borde samt ekstra sandpapir til de ender, hvor maskinen ikke kan nå ind.

Sådan sliber du bordpladen trin-for-trin

  • Tør overfladerne af:

    Brug en klud til af, så alt løst snavs på bordpladen bliver fjernet.

  • Dæk genstandene omkring:

    Brug malertape eller plastik til at afdække. På den måde bliver tingene ikke udsat for støv, når du sliber bordet. Derudover undgår du at ridse andre genstande rystepudseren.

  • Slib med korn 80:

    Brug det grove sandpapir til at slibe først. Slib i årenes retning og med rolige bevægelser.

  • Slib med korn 120:

    Gå videre med det mindre grove sandpapir og slib på samme måde.

  • Slib med korn 240:

    Til den sidste omgang slibning, skal du bruge det fineste sandpapir. Det fjerne de sidste ujævnheder og gør overfladen blød.

  • Tør overfladen af for støv

    : Inden du begynder på en efterbehandling med olie, skal du tørre bordet grundigt af. Brug en klud til at fjerne støvet. Hvis der er meget, kan du med fordel støvsuge bordpladen.

  • Påfør olien på bordet:

    Påfør et tyndt olie, og masser det ned i bordet med roterende bevægelser. Brug eventuelt en poleringspude. Det er vigtigt at overskydende olie tørres af. Lad det sidde i den tid, som anvist på olieproduktet.

Husk: Det kræver lidt tålmodighed at udføre slibningen. Kom ind til alle kanter og hjørner. De vanskelige steder skal bare tages med et lille stykke sandpapir. Sørg for at du hele tiden sliber jævnt. Derfor kan det være en god idé at skabe et system, så du bedre kan styre, hvor meget du sliber ad gangen.