Væg-til-væg-tæppe

Udlejningsmaskiner

Loading...
Loading...

Tilbehør

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Sådan gør du klar til et væg-til-væg tæppe

Uanset som du skal have et lille gulvtæppeeller et væg-til-væg tæppe, bør du altid måle op, før du køber. På denne måde sikrer du, at du ikke kommer til at bestille hverken for meget eller for lidt. Som tommelfingeregel bør du lægge omkring 5-10 cm til i hver ende og sider, så du har noget at rykke rundt med. Det er især vigtig, hvis tæppet skal tilpasses et sted med mange hjørner. Er det i større rum, bør du overveje, om det er bliver nødvendigt at lægge flere baner. Du kan godt selv udføre arbejedet, men skal der lægges tæppe i et større område, bør du få hjælp af en professionel – specielt til lave pæne samlinger.

Inden du skal lægge tæppet, skal du på forhånd overveje, hvordan det sidder fast. Du kan enten fastgøre tæppet med tape, tæppelim eller ved at montere en fodliste over tæppet. Det kommer helt an på typen af tæppet og hvilket underlag det skal ligge på. Er der allerede fodlister, f.eks. hvis du lægger ovenpå trægulv, så skal du fjerne dem først. Husk også at rengøre underlaget. Det vil sige, at underlaget skal være jævn og fri for eventuel grus, træstykker osv. Ellers risikerer du, at tæppet buler op. Når du skal skære i tæppet, kan du bruge en god saks og hobbykniv . Hav gerne flere at bytte ud med, så du altid skærer eller klipper med skarpe blade. På denne måde får du en skarpere linje.

Sådan renser du et væg-til-væg-tæppe

Med et stort gulvtæppe kan du af gode grunde ikke bare lige rive tæppet op. Men det betyder ikke, at det er umuligt at rengøre. For selvom du ikke kan tage tæppet op, så har du heldigvis mulighed for at bruge andre metoder. Husk dog, at der er forskel på at rense og rengøre. For at holde et sundt indemiljø bør du rengøre tæppet jævnligt. Det kan klare med en helt almindelig støvsuger. Rensning af tæppet kan du derimod gøre med længere intervaller. Den mest effektive metode er at bruge en tæpperenser. Med tæpperenseren kan du nemt rense tæppet for snavs og pletter.

Før du går i med tæpperenseren, er det en god idé at støvsuge først. På denne måde sørger du for, at alt løst snavs fjernes. Det er nemlig langt nemmere for tæpperenseren at gøre sit arbejde, hvis der er fri for sand, små sten osv. Når der er støvsuget, kan du gå i gang med at rense. Lejer du maskinen igennem Silvans værktøjsudlejning , skal du blot sørge for at købe den tilpassede sæbe med. Bland sæben op med vand efter anvisningerne. Spray derefter blandingen ud på tæppet. Det gør du med mundstykket på maskinen. Når sæben har virket, skal du bruge tæpperesen til at suge væsken op. Er væsken meget snavset, kan det godt betale sig at gentage behandlingen.

Sådan fjerner du et tæppe med en tæppestripper

Vil du gerne fjerne et væg-til-væg-tæppe? Du kan vælge at gøre det på den hårde måde, med spartel og ned på knæ, eller du kan bruge en maskine. Tæppestripperen kan hjælpe dig med at rive tæpperesterne helt op fra gulvet. Det er ret enkelt at anvende maskinen, da den er elektrisk og blot skal tilsluttes en stikkontakt. Knivbladene styrer du ved hjælp af håndtaget på maskinen. Når du udfører arbejdet, bør du bruge sikkerhedsudstyr i form af høreværn, sikkerhedssko, maske og handsker. Derudover er det en god idé at finde hobbykniven frem, som du skal bruge til udskæring af tæppet. Du bør også finde affaldssække frem til tæppestykkerne, således at du hurtigt kan fjerne affaldet.

Hos Silvan kan du leje en tæppestripper, så du slipper for at købe en fra ny. Derudover vil du også slippe for at opbevare den - for hvor ofte er det lige, at du skal rive gulvtæpper op? Når du lejer hos Silvan, er maskinen næsten klar til brug. Du skal bare følge de medfølgende anvisninger til at gøre den helt klar.

1: Inden du går i gang med maskinen, skal du først skære i tæppet med en hobbykniv. På denne måde kan du rive et stykke op, hvor der er plads til at sætte maskinen.

2: Herefter skal du indstille kniven til den rette vinkel. Nu kan du starte tæppestripperen.

3: Før den frem, indtil du har strippet et stykke af tæppet. Et godt udgangspunkt er at stoppe, når stykket bliver så langt, at det falder tilbage.

4: Sluk maskinen, og skær tæppestykket af med en hobbykniv.

5: Fortsæt med samme fremgangsmåde, indtil du er færdig.

Sådan indstiller du kniven til det rette underlag

Idet at tæppestripperen skærer med en kniv, kan det give hakker i underlaget, hvis ikke du bruger maskinen korrekt. For at undgå hakker på trægulvet skal du enten indstille til et negativt skær eller positivt skær. For at lave et negativt skær skal du indstille kniven, så hovedet er parallelt med overfladen. For at undgå at hakke i et betongulv skal du lave et positivt skær. Det gør du ved at indstille kniven modsat.

Hvilke fordele og ulemper er der ved væg-til-væg-tæppe?

Væg-til-væg-tæpper er nogle af de tæpper, som deler vandene. Ofte er de lidt udskældt, fordi de i nogens øjne er lidt gammeldags. Ikke desto mindre er de aldrig gået helt af mode. Fordelene ved denne type tæppe er, at de gør rigtig meget for akustikken. Et stort rum kan være svært at fylde ud, hvilket giver en tom og rungende lyd. Her er tæppet med til at dæmpe lyden, både når der bliver snakket, åbnet og lukket skuffer osv. Et stort tæppe er også praktisk, hvis dit gulv ikke har gulvvarme - så er det mindre koldt at gå på. Et væg-til-væg-tæppe er også fordelagtigt, hvis du har store tunge møbler, som ellers vil give mærker i et trægulv . Ofte vil et væg-til-væg tæppe være bedre, da det ligger mere stabilt sammenlignet med et almindelig tæppe.

Selvom et væg-til-væg-tæppe er en smart løsning for nogen, så er det desværre ikke i alle hjem, at sådan en løsning er det bedste. For personer med husdyr eller personer, som har allergi overfor husstøvmider, er sådan en type tæppe lidt af et no-go. Det skyldes, at tæpperne tager godt imod snavs, støv og hår. Udover at være ret beskidt at se på så kan det i nogle tilfælde være svært at fjerne dyrehår, snavs og støv med tiden. Det kan især som allergiker være uhensigtsmæssigt. Hvis du alligevel vælger at have et væg-til-væg-tæppe, er det vigtigt med en jævnlig og grundig rengøring af tæppet samt god udluftning i rummet.